Go to Top

15 години Google!

Вече цели 15 години най-разпространената търсачка в света, Google, отговаря съвестно на нашите въпроси и търсения. Днес, компанията чества своя солиден юбилей, достоен за благородна завист.

Google извървя дълъг път, за да достигне до сегашните си мащаби и функционалност. Вероятно малко хора си спомнят търсещата машина още от далечната 1996-та година, когато Лари Пейдж и Сергей Брин основават компанията. Въпреки че на пръв поглед Google изпълнява простичка задача – търсене в мрежата, тези от Вас, чийто бизнес е свързан пряко с интернет знаят прекрасно, че фирмата е наложила стабилен контрол върху онлайн репутацията и лесния достъп в интернет пространството.

Поради тази причина, много хора посветиха работата си на това да разберат и да преборят алгоритъма на гиганта. Google няма да се предаде! Като своеобразен подарък за Рождения си ден, фирмата започна поетапно тестване на новия си алгоритъм за търсене, на име Hummingbird или на български – Колибри. Функцията на алгоритъма има за цел по-добър подбор на резултати, след въвеждането на ключови думи. Така Google ще може да се справя с по-дълги и заплетени въпроси. Пореден удар под кръста за SEO специалистите! Това може да се превърне в най-мащабната промяна в историята на търсачката от 2010-та насам.

SEO-тата или Google? Надпреварата продължава 🙂  Какво ли следва от тук нататък? Остава да разберем!

Честит Рожден ден, Google!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *