Go to Top

31 SEO експеримента, за които трябва да знаете!

SEO експерименти

Ако ръководите онлайн бизнес или работите в сферата на оптимизацията за търсещи машини, то тогава вероятно знаете, че SEO не е точна наука. За разлика от химията, тук не съществува формула, която гарантира успех. Не е достатъчно да смесите правилните съставки заедно, за да се получите едно и също вещество всеки път.

Интернет се променя, и то много, затова трябва постоянно да се адаптирате към това, което се случва в онлайн пространството. Много малко хора се придържат към една система през целия си живот, вместо това успешните онлайн специалисти непрекъснато правят опити и тестове, за да видят какво работи и какво вече не. Това е списък на 31 такива експерименти, както успешни, така и не дотолкова продуктивни такива.

1. URL адреси с обикновен текст, без връзка

Експериментът: В този експеримент, група специалисти от академичния сектор забелязаха нещо доста интересно в някои уеб сайтовете и страници с университетски домейни. Практиката сочи, че през по-голямата част от времето, когато се произвежда научна статия или друг академичен текст, връзките биват подробно описани и изписани на страницата без връзка. Така например, академиците ще изпишат http://example.com вместо ключова дума с линк. Те искаха да знаят каква е разликата за търсачките.

Резултатът: За съжаление, тестът не дава положителен резултат. Изглежда, че хората не отиват към новото URL ако обикновения URL текст не води до там. Едно нещо, което трябва да се отбележи обаче е, че Google открива URL адреси с обикновен текст, дори ако те нямат асоциирана връзка.

Източник: http://dejanseo.com.au/seo-experiment-with-non-link-references/

2 . Google+ и Twitter влияят на резултатите от търсенето

Експериментът: Когато Google въведе резултатите от търсене в реално време, туитовете станаха част от тях. Това означаваше, че всичко изписано в Twitter се вижда в резултатите от търсенето. Скоро след това обаче, компанията отхвърли тази опция. И така, дали туитовете още влияят на резултатите от търсенето? Този експеримент се концентрира около връзките на един туит с неиндексирано URL .

Резултатът: Безспорно резултатите от този експеримент доказват, че Twitter и Google+ влияят на резултатите от търсенето, въпреки че Google+ показва най-пряк и категоричен ефект.

Източник: http://www.seomoz.org/blog/do-tweets-still-effect-rankings

3. Промяна на PageRank на базата на броя на линковете

Експериментът: Въпросът тук е дали броят на изходящи линкове от авторитетен сайт влияе на получаването на обратни такива, от гледна точка на промените на PageRank. За да разберем това, експериментът използва два чисто нови сайта, като добавя по един бек линк от два популярни сайта. Първият вече има умерен брой връзки, а вторият има хиляди такива. Целта тук е да се види дали Google наказва линкове от сайтове, които вече имат прекалено много връзки.

Резултатът: Тестът показва, че няма видимо влияние върху броя на съществуващите бек линкове. И двата сайта се класират по един и същ начин, в продължение на месеци.

Източник: http://dejanseo.com.au/pagerank-split-experiment/

4 . Блогване в големи размери

Експериментът: Малко финансово дружество с уеб сайт, наблюдава че трафика му е изключително слаб в продължение на месеци. Един ден обаче, екипът получил необходимите средства за онлайн маркетингова кампания. Това, което те искаха да тестват е дали използването на редовни публикации, съчетани с активност в социалните мрежи, могат да увеличат трафика към сайта им в дългосрочен план. Те блогвали в продължение на 100 поредни дни, като задавали въпроси към своите клиенти в Twitter и качвали видеоклипове.

Резултатът: Тъй като трафикът към сайта е бил слаб много дълго време, екипът е имал добра база за сравнение. Веднага след започване на блогването, те веднага забелязали размърдване на техния трафик. Нещо повече, проследявали се long tail ключови думи, с категорично увеличаване на посещенията. Няма никакво съмнение, че при този експеримент обемното съдържание означава по-добро SEO.

Източник: http://www.ryanhanley.com/results-small-business-seo-experiment/

5. Крадено съдържание

Експериментът: Като част от алгоритъма си, Google поставя правилото, че дублирано съдържание няма да се показва в резултатите от него. Това означава, че ако един сайт копира текста на страница от друго място, то копието няма да се появи в Google. Въпреки това е възможно откраднотото съдържание да се появи в резултатите от търсенето и да направи така, че първоизточникът да не се вижда. Начинът, по който Google решава кой сайт да се класира е високият PR. Така че всичко, което копираният сайт трябва да направи, е да се увери, че ще получи повече препратки.

Резултатът: Експериментът показа, че действително е възможно за един чисто нов сайт, да отвлече съдържание от вече легитимен такъв. Все пак, съществуват няколко начина за предотвратяването на това деяние. Един от тях е използването на каноничен маркер, а друг е наличието на Google+ профил с потвърдено авторството.

Източник: http://dejanseo.com.au/hijacked/

6. Как главните букви засягат SEO

Експериментът: Ако направите търсене по дадена ключова дума или конкретна фраза и ги изпишете първо с малки букви, а после с главни, то вие бързо ще забележите, че броят на Google hits е различен. Това означава, че търсачката прави разлика между малки и главни букви. Така че този експеримент е проведен, за да се разбере дали главните букви помагат на по-високия пост-ранг или не.

Резултатът: Резултатите сочат, че заглавията не се отразяват на класирането. Дали са изписани с малки или само с главни букви, скоростта на класиране е една и съща. От къде тогава се появява разликата при Google hits? Оказва се, че URL-то има влияние. Ако името на страницата има главни букви, вероятно тя ще постигне по-добри резултати, отколкото ако е с малки. Ако това се отнася и за всички ниши, то със сигурност използването на главни букви в URL-то трябва да има значение.

Източник: http://www.mavenwebsites.com/do-capital-letters-affect-seo/

7. Значението на Google +1 бутона

Експериментът: Миналата година Google въведе функцията Search Plus My World, с чиято помощ Google+ би следвало да придобие важност при резултатите от търсенето. Но дали действително един клик върху бутона +1 има значение за вашата страница? Има ли пряко влияние върху класирането? Експериментът използва чисто нови страници и проверява дали натискането на бутона +1 променя тяхното Google класиране.

Резултатът: Резултатът от няколко +1 кликвания е незначителен. Не се забелязва значителна разлика в класирането. Въпреки това, изглежда Google+ оказа влияние по друг начин. Всеки път, когато някой хареса страницата ви в Google+, се забелязва, че тя постепенно се движи към върха. При всички положения активността в социалните мрежи е съществена част за SEO.

Източник: http://www.bowlerhat.co.uk/blog/google-plus-seo-experiment/

8 . Възстановяване след наказание на Google update

Експериментът: Ако се занимавате от известно време със SEO, то най-вероятно знаете за скандалните ъпдейти на Google алгоритмите, с чийто помощ компанията се опита да се бори със спам сайтове. По-специално Панда и Пингвин причиниха големи спадове при класирането на някои легитимни сайтове. Понякога е трудно да се намери точната причина за губенето на позиции, но ако все пак успеете, дали е възможно да се възстановите? Чрез анализ на данните преди и след такава промяна, група от специалисти проследили времето нужно за подобряване на тяхното класиране.

Резултатът: Оказва се, че възстановяването след подобни санкции е трудно и отнема много време. Но ако успеете да решите проблема, е възможно да възстановите класирането напълно. Експериментът доказва, че може да се върнете към предишната си позиция, но е необходимо повече време.

Източник: http://www.seomoz.org/blog/recovering-from-the-penguin-update-a-true-story

9. Тестване на негативни SEO техники

Експериментът: Онлайн специалистите винаги се придържат към практиката си с бели техники за оптимизация, към методи, които са позволени от Google и избягват да използват способи, които при условие, че бъдат засечени биха навредили на техния сайт. Дали тези предупреждения са действително верни? Дали отрицателните SEO техники водят до загуба на доброто класиране? За да се провери това, към сайт, който се подрежда на трета позиция по определена ключова дума са били добавени много спам връзки. Общо 7 000 линка от форуми, 45 000 блог коментари и 4 000 връзки от sidebar-а.

Резултатът: При първото проследяване на класирането, експериментът показа моментална загуба на класирането. В рамките на по-малко от месец, сайтът е заел 14-та позиция за същата ключова дума.

Източник: http://www.tastyplacement.com/infographic-testing-negative-seo

10. Бързо класиране на чисто нов сайт

Експериментът: С актуализацията на Пингвин, Google направи много по-трудно класирането на по-малките сайтове. Алгоритъмът се фокусира върху големите авторитетни сайтове с много история и голям брой препратки. Дали все още е възможно за нов сайт да се класира бързо по дадена ключова дума? Експериментът проследява нов сайт по определена ключова дума, към който са пуснати поредица от препратки от авторитетни сайтове. Стратегията с линкове е имала за цел класиране не само по самата дума, но и по подобни фрази, както и разпространение на тези връзки към няколко сайта.

Резултатът: По-малко от два месеца след като експериментът започва, сайтът успява да достигне до четвърта позиция по ключовата дума. Това доказва, че дори и след промените на Google, все още е възможно за един малък, чисто нов сайт да се класира добре, когато се използва правилното SEO.

Източник: http://www.seomoz.org/blog/postpenguin-anchor-text-case-study

11. Намиране на връзки към страници, които не притежавате

Експериментът: Ако използвате SEO инструменти, то вероятно знаете, че много от тях ви позволяват да видите броя на изходящите линкове. Но използването на Google Webmaster Tools ви позволява да видите само данни за собствения си уеб сайт. Въпреки това, този експеримент доказва, че действително е възможно да видите тези връзки за сайтове, които не притежавате. Всичко, което трябва да направите е да вземете страницата, която искате да анализирате и след това да копирате съдържанието на собствения си сайт. Google ще обедини съдържанието и ще покаже връзките към двете страници.

Резултатът: Тъй като вашия ​​собствен дубликат още няма входящи връзки, това което се получава е списък с линкове към други сайтове. Лесно за изпълнение и отнема само няколко дни тези връзки да се пренесат във вашия ​​собствен интерфейс.

Източник: http://dejanseo.com.au/mind-blowing-hack/

12. Замяна на неинформативни title тагове

Експериментът: Когато създавате уеб страница, една от най-важните части в нея е тага на заглавието. Ние знаем, че когато се покажат резултатите от търсенето, заглавието е първото, което потребителят вижда под формата на текст за връзката. Но знаехте ли, че в някои случаи Google може да замени това заглавие? Това се наричат неинформативни заглавия. За да се провери дали твърдението е вярно, бе създадена нова страница, като заглавието е изпълнено с ключови думи. Не след дълго, предупредително съобщение се появи в Google Webmaster Tools, посочващо, че заглавието е неинформативно.

Резултатът: Когато потърсихме името на страницата или по-скоро това, което трябва да бъде правилното заглавие, всъщност експериментът проработи. И когато страницата се показва в резултатите, ключовите думи се заменят с името, което потребителят търси, но това име е в скоби, за да покаже, че думите са били заменени.

Източник: http://dejanseo.com.au/title-tag-replacement/

13. Дали големите и малки букви влияят на класирането?

Експериментът: Макар да е известно, че главните букви в една фраза могат да повлияят на броя на посещенията, не е съвсем ясно дали те се отразяват на самото класиране. Експериментът тук използва специфична ключова фраза и създава две страници, едната изцяло с думи с главни букви и друга – с малки букви. След това са проведени търсения и с двете фрази.

Резултатът: Резултатът е, че и двете страници са откриваеми с проведените търсения. Не съществува видима разлика в начина, по който е изписано заглавието.

Източник: http://www.mavenwebsites.com/do-capital-letters-affect-seo/

14. Лайкове от социалните мрежи

Експериментът: Този експеримент се опитва да разбере дали харесванията във Facebook, споделянето в Twitter или натискането на бутона +1 в Google, оказват влияние върху класирането. За да се провери това са били създадени страници, които се споделят в социалните мрежи с активно кликване върху бутоните. След това резултатите се сравняват въз основа на класацията на тези страници преди споделянето им в социалните мрежи, за да се проследят евентуалните промени.

Резултатът: Класирането на страниците се променя до някаква степен. Социалните медии имат влияние върху SEO, въпреки че то не е значително. Въпреки това, в някои случаи активността на дори и един човек в социалните мрежи може да засегне резултатите.

Източник: http://www.bowlerhat.co.uk/blog/google-plus-seo-experiment/

15. Възстановяване след декласиране

Експериментът: Никой не иска да види актуализация на Google или грешка, която да декласира сайта му. Това се случва много често и е нещо, за което може да се подготвите предварително. Дали е лесно да се възстановите, след декласиране? Този експеримент се опитва да провери дали класирането може да се поправи, след като сайтът е загубил значителни позиции за определена ключова дума. Случаен сайт е декласиран благодарение на умишлено използване на спамерски връзки, след това линковете се отстраняват и е подадена жалба.

Резултатът: След жалбата, на сайта са му нужни много седмици, за да върне първоначалното си класиране. Но въпреки че процесът е бавен, експериментът показва, че с добра SEO оптимизация е възможно да се постигне възстановяване.

Източник: http://www.seomoz.org/blog/recovering-from-the-penguin-update-a-true-story

16. Hreflang и canonical тагове

Експериментът: Тагът hreflang е достъпен от известно време и е насочен към сайтове, които имат множество домейни за няколко държави и е вероятно да притежават дублирано съдържание, например English UK и English US. Google ви позволява да използвате таговете, за да уточните защо имате дублиране на съдържанието. Експериментът употребява този таг, заедно с canonical, за да се провери дали с тяхна помощ наистина може да се подобри вашето класиране.

Резултатът: В крайна сметка резултатите показват, че двата тага могат действително да бъдат полезни. Сайтове, които са били подложени на експеримента без етикети, са били с по-лошо класиране от тези, използващи таговете. Също така, с помощта на двата маркера можете да увеличите шансовете си дори повече, което ги прави особено полезни.

Източник: http://www.stateofsearch.com/hreflang-canonical-test/

17. Повлияване на класирането с различен anchor текст

Експериментът: Ъпдейтът Пингвин на Google засегна много сайтове, включително такива, които използват много връзки с помощта на точната ключова дума като anchor текст. Този експеримент има за цел да провери дали класирането може да се подобри чрез използване на текст, който е малко по-различен от ключовата дума. С помощта на съвсем нови сайтове, били поставени различни линкове, всички с фрази близки до основните ключови думи, но не напълно повтарящи ги.

Резултатът: Всъщност класирането на сайта се подобрило благодарение на тези косвени връзки. Използването на anchor текст, подобен на ключовата дума, се отразява на класирането по основните ключови думи.

Източник: http://www.seomoz.org/blog/postpenguin-anchor-text-case-study

18. Безполезни ли са Nofollow връзките?

Експериментът: При добавяне на беклинкове, ключово схващане на повечето SEO специалисти е, че трябва да се стремим към нормални връзки, а не към такива с Nofollow маркер, тъй като те се игнорират от Google. Наистина ли тези връзки са напълно безполезни за класирането? За експеримента са взети няколко нови сайта, към които се добавят Nofollow линкове в продължение на период от пет седмици.

Резултатът: Удивително, но за този период, класирането се увеличава пропорционално на броя на връзките. Въпреки, че всички линкове са били с Nofollow маркер, те повлияват на позиционирането, било то и в много по-слаба степен.

Източник: http://www.socialseo.com/blog/an-experiment-nofollow-links-do-pass-value-andrankings-in-google.html

19. Анализ на Google Image Search

Експериментът: Когато хората извършват търсене в Google, много малка част от тях се сещат да използват Google Image Search. В този експеримент, чисто нова папка била споделена в уебсайт с много изображения в цифров ред, всяко от които просто показва името на файла на снимката. След като търсачката намери изображения, Google Image Search показва реда, в който са открити.

Резултатът: Интересно е, че изображенията не се появяват в азбучен ред или дори в реда, в който са били открити. Вместо това, при всяко търсене изглежда сякаш снимките се показват в произволен ред. Вероятно сървърите на Google възстановява резултатите случайно, на база на латентност на мрежата, или пък търсачката използва умишлено функция Randomizer, за да прави това.

Източник: http://dejanseo.com.au/seo-experiment-google-image-search/

20. Disavow tool на Гугъл

Експериментът: Едно от най-лошите съобщения, които можете да получите от Google, е предупреждение, че твърде много нежелани връзки сочат към сайта ви. Това означава, че вашият сайт вече не се класира или е наказан. За щастие, компанията въведе инструментът Disavow за случаите, в които тези връзки не могат да бъдат контролирани. Експериментът провери дали този инструмент е полезен при отхвърлянето на хиляди лоши връзки.

Резултатът: В крайна сметка, 96% от лошите връзки са били успешно премахнати благодарение на инструмента, много по-бързо и по-ефективно, отколкото просто да се опитвате да ги премахнете ръчно. След писмена молба, класирането на сайта е възобновено.

Източник: http://cyrusshepard.com/penalty-lifted/

21. Eлементите около anchor текста

Експериментът: Начинът, по който се оформя анкър текста влияе на класирането, но какво да кажем за околните му елементи? Дали една уеб страница ще получи по-добро позициониране, ако поставите линк в рамките на един параграф, до изображение или самостоятелно на празна страница? Експериментът използва няколко нови домейна и добави входящи линкове по различни варианти.

Резултатът: Разглеждайки различни класации, всички по една и съща ключова дума, но с различни линкове, то се достигна до извода, че елементите около анкър текста всъщност имат значение. Самостоятелните линкове се класирали зле, връзките, които били част от текста се позиционирали по-добре, а тези до изображения показали най-добри резултати.

Източник: http://dejanseo.com.au/anchor-text-proximity-experiment/

22. Използване на canonical трикове

Експериментът: Canonical таг ще посочи кой сайт е истински и кой дублиран. Но може ли canonical таг да се използва за други неща? Този експеримент проверява какво се случва ако етикетът се използва за несъществуващи страници или в грешното място на страницата, като например в рамките на body.

Резултатът: Canonical има значително влияние, но трябва да се използва правилно. Той трябва да бъде разположен в head тага и да сочи към валидна страница. Google не вярва на етикет сочещ към невалидна страница или ако е добавен като част от коментар, социален бутон или по друг начин извън областта на head.

Източник: http://www.seomoz.org/blog/6-extreme-canonical-tricks

23. Важността на емоциите в ключовите думи

Експериментът: Да се опитваш да се класираш по рейтингова ключова дума като “ SEO копирайтър“ може да бъде невероятно трудно. Но един конкретен блогър реши да добави малко емоция към невъзможната задача. Вместо да се концентрира само върху тези ключови думи, той се опита да добави чувства като „най-добрият“ и „лош“ към блог постовете си, за да помогне на ранга на основните ключови думи.

Резултатът: Удивително, но тактиката проработи не само за „най-добирят SEO копирайтър“, но и за „лош SEO копирайтър „. И все пак, обикновено повечето хора биха се насочили към материали за добрия специалист, но това не е от голямо значение , методът може да се окаже много полезен.

Източник: http://loudcow.com.au/funny-seo-experiment-a-must-read-for-all-seo-copywritersin-da-world/

24. Намиране и отстраняване на прекъснати връзки

Експериментът: Поради честите актуализации на Google, картата на сайта е особено важна. Наличието на прекъснати връзки може да бъде проблем, затова следва той да бъде поправен. Но самото намиране и определяне на тези връзки може да бъде доста трудно. Затова, за да ги поправи, бил използван специален плъгин, наречен Broken Link Checker за WordPress.

Резултатът: Този плъгин откри и отстрани всички невалидни линкове. Резултатът в класирането бил минимален и като цяло ранга на сайта не се променил, прекъснатите връзки към страниците обаче, вече не били достъпни.

Източник: http://seoupdates.info/to-correct-broken-link-urls-and-image-urls/

25. Линкове в пресата

Експериментът: Изпращането на съобщения за пресата може да бъде изключително важно, тъй като те могат да се насочват към медиите и по този начин много хора да видят вашите новини. Някои хора добавят доста линкове в тези изявления за пресата, докато други твърдят, че връзките в текста нямат голямо значение за класирането. Експериментът обхвана две изявления за пресата, едното с линк, другото без.

Резултатът: Трафикът се покачил не само от дейността на потребителите, които са видели прессъобщението, резултатите показват, че класирането в Google било повлияно до голяма степен от тези връзки.

Източник: http://www.seoconsult.com/seoblog/links-in-press-releases-dont-help-your-seothis-test-proves-they-do.html

26. Google зачита само един линк от сайт

Експериментът: Слуховете твърдят, че Google зачита само един линк от сайт. Това би означавало, че ако дадена страница има връзка към вашия сайт, то няма смисъл да се пуска такава отново. Също така, ако първата връзка използва неподходящи ключови думи, поставянето на втори линк с правилните е безполезно. Още по-лошо, някои смятат, че добавянето на повече връзки може да намали ползата от първата. За да се провери това, са били проведени тестове с помощта на сайт без ранг и линкове с различни ключови думи.

Резултатът: Експериментът показа, че всички връзки се зачитат от Google. Дори и те да не допринасят много за класирането на сайта, всички ключови думи са използвани и всички те са фактор за резултатите.

Източник: http://www.seo-scientist.com/first-link-counted-rebunked.html

27. Специфичното използване на филтри за всяка страна

Експериментът: Google има присъствие в почти всяка страна, като сайтовете реагират различно в зависимост от държавата на потребителя. Но дали това се отнася и за самите сайтове? Експериментът проверява дали даден сайт може да бъде филтриран или наказан, на база на неговата локация. Чрез използване на Nofollow връзки, случаен сайт бил налинкнат от израелски хост.

Резултатът: Наблюдавайки различни анализи на трафика, бързо става ясно, че някои автоматични филтри се прилагат в държави по специфичен начин от Google. Това се отнася не само до. IL сайта на Google, но и за google.com за посетители от израелски IP-та.

Източник: http://www.seo-scientist.com/anatomy-google-filter.html

28. Използване на телефонни номера за локално изграждане на линкове

Експериментът: Изграждането на тематични връзки не е много трудна задача, всичко, което трябва да направите е да намерите местни сайтове, които са във вашата конкретна ниша. Ако искате да получите входящи линкове за електронен магазин и търсите подобни сайтове, които да се отнасят за електроника, то лесно ще се справите в Google. Въпреки това, ако се опитате да се съсредоточи върху местния маркетинг, ще се затрудните малко повече. За щастие, телефонните номера са уникални за всяка област. Експериментът търси телефонните номера на конкурентни дружества, след това да ги употребява за намиране на линкове в Google. Така се набавя списък на сайтове, които предлагат връзки към местния бизнес.

Резултатът: При този конкретен експеримент, бяха открити поредица от сайтове и линкове към много от конкурентните магазини. Това позволява лесното намиране на ревюта за местни сайтове, бизнес обяви и така нататък.

Източник: http://ontolo.com/blog/phone-number-co-citation-analysis-local-link-builders

29. Евтино SEO срещу скъпите договори

Експериментът: Откакто Google непрекъснато променя своите алгоритми зачестиха спекулациите, че ерата на евтиното SEO е свършила и само големите фирми ще могат да се справят с този нов пейзаж. Без екип от посветени хора, които да прекарват много време в изграждането на връзки и работа по SEO, няма да имате шанс за добро класиране. За да се провери това, са били създадени различни сайтове и възложени на фирми за SEO, за да се прецени дали резултатите отговарят на цената.

Резултатът: Както и в много други отрасли, се оказва, че цената не винаги е предпоставка за качествена работа. Вместо това, резултатите се базирали по-скоро на това, което е направено, а не на самата цена. Линковете си остават основен метод за увеличаване на трафика.

Източник: част 1 – http://www.talknbusiness.com/the-seo-experiment-part-1/

част 2 – http://www.talknbusiness.com/seo-experiment-update/

30. Как правилното on-site SEO може да увеличи трафика на търсене

Експериментът: Всеки сайт, който се разраства неизменно трябва да започне да се занимава с практики допринасящи за неговата правилна оптимизация. Например, даден сайт би могъл да има дублирано съдържание, което може да се намери с Google Webmaster Tools, също така е необходимо да се извършва правилно индексиране чрез подаване на карта на сайта, както и таговете да включват ключови думи като заглавието или различни заглавни етикети.

Резултатът: Тези промени са били извършени върху популярен новинарски сайт, като в резултат трафикът се увеличил с 30%, което доказва, че дори и добре познати сайтове, могат да получат добър тласък в посещенията, стига SEO методите да се следват постоянно.

Източник: http://www.quicksprout.com/case-study-techcrunch/

31. Повечето тагове не се виждат от търсачките

Експериментът: Досега е следвало мета таговете, заедно с всички други тагове по страницата, да бъдат напълнени с ключови думи. Но сега някои специалисти имат усещането, че повечето от тези маркери вече не се виждат от търсачките, за да се избегне точно този вид препълване. Проведен е експеримент, за да се види кои тагове повлияват на класирането.

Резултатът: Определено най-важните тагове си остават заглавието, headings, анкър линковете и ALT таговете. Имайте предвид, че само Google вижда ALT таговете, а не Yahoo или Microsoft.

Източник: http://www.webproguide.com/articles/ALTer-Ego-which-HTML-tags-are-seen-bythe-search-engines/

Превод от английски език: Top 31 SEO Experiment​s You Want To Know About

Съгласни ли сте с проведените експерименти? Ако статията е била полезна за Вас, не се колебайте да я споделите. Ако ли пък не, очакваме Вашите коментари и забележки тук! 🙂

 

One Response to "31 SEO експеримента, за които трябва да знаете!"

  • 31 SEO експе&#108...
    29.10.2013 - 17:57

    […] Ако ръководите онлайн бизнес или работите в сферата на оптимизацията за търсещи машини, то тогава вероятно знаете, че SEO не е точна наука.  […]