Go to Top

Как да привлечем трафик към нашия уеб сайт?

Трафик на уебсайт

      Вероятно знаете, че в днешно време Интернет присъствието е от изключителна важност. Това е в голям плюс за развитието на всеки бизнес, кауза или инициатива. За  да може успешно да пласирате Вашия продукт е необходимо да осигурите лесен достъп на клиентите, да бъдете разпознаваеми и да излизате на челни позиции в най-разпространените Интернет търсачки. За всичко това Ви е нужен потребителски трафик. Статията ще Ви бъде полезна ако искате да поработите в тази насока.

От къде да започнем?

Първо и най-важно, определете кръга на вашите потенциални клиенти и читатели. Помислете от къде главно бихте могли да насочите потребителския трафик към Вашия сайт. В момента с най-висок рейтинг се ползват търсачки като Google, Yandex, Yahoo и Bing, затова е хубаво да съсредоточите усилията си главно към тях, в зависимост от региона в който ще оптимизирате Вашия бизнес.

Няколко важни стъпки

Трябва да минете през няколко основни стъпки, ако искате да подобрите трафика към Вашия сайт. Най-добри и качествени резултати ще постигнете ако съчетаете и приложите всички изброени по-долу методи.

  •  Search Engine Optimization или на кратко SEO представлява така нашумялата напоследък оптимизация за търсачки. Почти невъзможно е да получите добър трафик, ако не оптимизирате сайта си. SEO се дели на два вида – On-page и Off-page. Към вътрешната оптимизация можем да отнесем уникалния и качествен текст, оформяне на ключови думи в него, подходящи заглавия и описание, вграждане на мета тагове, съставяне на структурирано и целенасочено съдържание. Външната оптимизация включва така наречения link building, или изграждане на мрежа от входящи линкове. Добър знак за търсачките е, когато те индексират качествени връзки към Вашия сайт. Това вероятно ще ви избута на по-горни позиции в класацията.

  • Социални мрежи – има ли човек, който да не използва социални мрежи в днешно време? Facebook предизвика бум и масова истерия в последните години, превръщайки се в начин на живот на милиарди хора по света. С крачка назад, но все пак поддържайки висок рейтинг остават конкурентите  Google +, Twitter и LinkedIn.  В тези социални мрежи можете да приложите така наречения вирусен маркетинг, който неминуемо ще подобри потребителския интерес към вашия сайт.

Интернет трафик

  • Payperclick (PPC) – това е метод за платена реклама, който може да Ви заинтересува. Най-разпространените и предпочитани мрежи, предлагащи тази услуга са Google Adwords и Facebook. Създайте своята кампания и ще получите таргетиран трафик, спрямо спецификата на Вашия сайт.
  •  Press Released – от Ваша полза биха били тематични публикации в прес сайтове, повечето от офертите обаче са платени, затова проучете внимателно най-актуалните предложения.Опитайте да създадете качествено събитие, така новинарските сайтове сами ще пожелаят да пишат за Вас!
  • Форуми, чатове, блогове – бъдете социално активни, включвайте се с мнения и актуални въпроси, оставяйте коментари с ваши линкове. Но помнете! Разсъждавайте мъдро и се съобразявайте, тъй като търсачките и администраторите не харесват и наказват спама.
  • Offline реклама – това е изключително силен, но и доста скъп метод за привличане на потребителски трафик! Актуален пример за такава реклама наблюдаваме при сайта Dalivali.bg. Вероятно са малко хората в България, които не са чували за него. Ако потребителите познават Вашия продукт от телевизията или радиото, неминуемо ще започнат да посещават и уеб страницата Ви.

Методите за привличане на потребителски трафик със сигурност не приключват с тези шест точки. За максимално бързи и качествени резултати Ви препоръчваме да се обърнете към квалифициран специалист, който да даде своите насоки и да определи най-ефективната стратегия за популяризирането за Вашия сайт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *