Go to Top

Павел Джунев за SEO оптимизацията през 2014 година

Павел Джунев за SEO оптимизацията през 2014 година

 

Павел Джунев:

Казвам се Павел Джунев, на 31 години от Благоевград. Управител на компанията ВИСЕО ЕООД.
Занимавам се със SEO от около 15 години, време, в което днешните лидери още не съществуваха.

 

Много хора, маркетинголози, анализатори смятат, че днес SEO е мъртъв процес, процес без ясни резултати, процес без смисъл.
В тази статия ще разясня малко нещата по отношение на оптимизацията и тяхното изменение в годините.

Първоначално ще се върна на далечната 2004 година. Тогава най-голямата търсачка представляваше едно поле, както и сега. Тогава обаче когато поискахме информация, въвеждахме текст и получавахме текст в отговор. Днес нещата не са така. Днес, като въведем в полето текст за търсене, получаваме текст, изображения, видео, карти с най-близки локации, Google Plus страници, реклами и още реклами, и какво ли още не.

Нещата се измениха. Измениха се и алгоритмите, по които информацията се сортира.

Много често съм казвал, че днес Google представлява една матрица, в която много алгоритми на рутиращ принцип се задействат и постоянно си сменят позициите, което води до много сложна за разгадаване система. Това прави SEO –то през 2014 година много сложно и трудно като процес.

Но тук има и светлинка в тунела. Всичките тези алгоритми, или поне повечето от тях, са с цел защита на информацията, защита на права, изисквания, политики и др. Добрият SEO специалист трябва да е на ясно кое е доброто и позволеното и кое не.

Смело мога да кажа, че SEO днес е много важно, по – важно дори от Facebook (всички виждате как reach-ът се срина), докато Organic Results – параметри, които довеждат до Вас истински клиенти, си работят и то доста добре, стига да сте в първите редици по дадените ключови думи и фрази.

С други думи, ако спазвате правилата и политиките на търсещите машини, ако се трудите, не използвате методи, които водят до наказания, нещата ще се случат.
Ако имате екип, който да обича работата си и да работи с желание, то резултатите биха били факт!

Така работим и ние, от компанията ВИСЕО ЕООД. Приемаме твърде лично всеки един клиент, влагаме сила и енергия до … постигането на крайните резултати.

Проблемите на SEO –то през 2014 година:
– времето за добър краен резултат се увеличи
– трябват повече ресурси
– доста четене и познания

И днес, в началото на 2014 година, Гугъл остава компанията в Интернет, която е най-голяма и дава най-много клиенти на Вашият бизнес. Това е така за България. Следователно, там трябва да се насочим.

Успех на всички SEO специалисти!